Seiko Astron GPS

Seiko SAST003GSeiko is de laatste dagen steeds te zien met een commercial van de Seiko Astron GPS. Deze nieuwste innovatie van Seiko zorgt ervoor dat je horloge via een satelliet altijd en overal ter wereld de juiste tijd weergeeft. In dit artikel nemen wij het horloge eens onder de loep.

De Seiko SAST003G is een analoog horloge dat wordt aangedreven door de solar energie. Het ontvangt satelliet signalen van alle 39 tijdzones op de wereld. Op die manier heb je altijd de precies lokale tijd, of je nu in Nederland, China of Amerika bent.

Astron GPS

Seiko SAST003G Waarin dit horloge verschilt met andere satelliet uurwerken zoals die van Citizen, is dat de tijd automatisch wordt aangepast op basis van je locatie. Het is ook mogelijk om het GPS signaal zelf in te stellen. Dit doe je al met slechts één druk op de knop.

Het Seiko Astron horloge weet door middel van de GPS ontvanger precies waar je bent. Dit is puur en alleen om de exacte tijd weer te geven! Het is dus niet mogelijk om de route naar de dichtstbijzijnde Chinees of tankstation te tonen.

Het is moeilijk om al deze technologie in één horlogekast te krijgen. De horlogekast is dan ook vrij groot met een kastdiameter van 47 mm en een dikte van 16 mm.

Seiko Solar

Als je de Seiko SAST003G nieuw koopt, kan het zijn dat de batterij nog niet opgeladen is. De Astron gebruikt licht om het horloge op te laden.

Bij een volle batterij heeft het horloge een reserve twee maanden bij actief gebruik en zes maanden als je het niet gebruikt. In de slaapmode wordt de tijd niet door het horloge weergegeven. Op het moment dat het solar uurwerk weer licht opvangt komt het automatisch uit de slaapmodus. Het horloge zal dan ook de tijd weergeven.

Perpetual Calender

De Seiko Perpetual Calender zorgt ervoor dat het horloge altijd de juiste datum weergeeft. Hij past zichzelf aan op de even en oneven maanden. Ook in de maand Februari van de schrikkeljaren. Op het moment dat het uurwerk langere tijd niet in gebruik is (in het donker ligt) zal het in de slaapmodus gaat staan.

Als het vervolgens weer gebruikt wordt stelt de datum zich automatisch in. Het instellen van de datum gaat automatisch en neemt ongeveer 2 seconden in beslag.

Seiko Astron horlogesDe Seiko SAST003G heeft een titanium band en zwarte wijzerplaat. Astron heeft drie andere vergelijkbare modellen in de collectie, namelijk de: SAST001 (goudkleurige wijzers), de SAST009 (blauwe wijzers, rubber band) en SAST007 (niet op foto). De vanaf prijs voor deze horloges is €1700,-.

Of deze Seiko Astron GPS modellen een succes zullen worden is de vraag. De prijs voor een dergelijk horloge dat vol zit met nieuwe technologie liegt er niet om. Ook al valt de prijs-kwaliteit verhouding wel te verklaren, dan is het nog de vraag of er veel mensen zijn die het ervoor over hebben.

Plaats een reactie